Bendra informacija

Free geographic data project

Bendra informacija

Standartinė paulius » Vas 11 2009 10:31

OpenStreetMap is a free editable map of the whole world. It is made by people like you.

OpenStreetMap allows you to view, edit and use geographical data in a collaborative way from anywhere on Earth.
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
paulius
Site Admin

Re: Bendra informacija

Standartinė vaicius » Vas 11 2009 17:36

Rekomenduoju visiems prisidėti prie LT ir kitų žemėlapių kūrimo. OSM tai žemėlapių wikipedia.
Aš pats šiuo žemėlapiu naudojuosi savo Garmin GPS'e. Jokių problemų, plius pradėjo veikti routinimas. Jei važiuoju, kažkur į mišką ir matau, kad nėra kelio ar tako, tai jungiu trackinimo sistemą, poto paprašius, mano Garminas suformuoja gpx, ką užkraunu failą į OSM ir atsidaręs žemėlapį (pagal taisykles) nubraižau trūkstamus kelius. vualia!
Žemėlapius galima atsisiųsti iš daugybės saitų, beti LT yra entuziastų, kurie suformuos LT žemėlapį kartą kas 1-2 savaites ir padarys jį pasiekiamą online (linką pateiksiu vėliau).

Whats for free, thats for me :)
Vartotojo avataras
vaicius

Standartinė Nerijus » Vas 12 2009 09:43

Tai sito projekto esme yra vartotoju generuojami duomenys, ta prasme bus sukurtas visiems prieinamas map'as, kuris neapsaugotas komercinem teisem. O kokias programas patogiausia naudoti ant pda su sitais mapais, nu aisku gerai butu, kad ir lobius eitu is gpx susimesti ;) Vaicius rode, bet uzmirsau kokia ten programa buvo, Garmino produktas, kuris tinka tik garminams ar ne? ;)
Paveikslėlis
Cachus stegsimes ieskoti su Focus Blue Ridge
Nerijus

Standartinė vaicius » Vas 12 2009 15:44

Man kadangi nereikėjo tai aš nežinau, bet pažiūrėk čia:
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Soft ... bilephones
Čia labiau ant GMS, bet ant PDA irgi gal kažką rasi jei veikia JAVA :) Kadangi produktas opensourcinis, tai reikia daug ir aiškintis ir analizuotis :)
Vartotojo avataras
vaicius

Standartinė vaicius » Vas 13 2009 10:04

Dėmesio, visi Garmin naudotojai!
Mano draugo sukurtas OSM saitas Lietuvos vartotojams: http://perkunas.byethost33.com/osm/
Čia rasite NEMOKAMĄ ir legalų Lietuvos OSM žemėlapį sugeneruotą Garmin arba kitiems GPS'ams, kurie palaiko IMG failą.

Opensource baby,ye! :)
Vartotojo avataras
vaicius

Standartinė Kibiras » Geg 22 2009 11:08

Netycia uzklydai i http://downloads.cloudmade.com/europe. Super, yra kiekvienos valstybes OSM zemelapis, galima visa Europa is karta, atskirai POI ir t.t.
Gal kam pravers :D
Kibiras

Standartinė Bitutė » Rgp 18 2009 16:13

vaicius rašė:Rekomenduoju visiems prisidėti prie LT ir kitų žemėlapių kūrimo. OSM tai žemėlapių wikipedia.
Aš pats šiuo žemėlapiu naudojuosi savo Garmin GPS'e. Jokių problemų, plius pradėjo veikti routinimas. Jei važiuoju, kažkur į mišką ir matau, kad nėra kelio ar tako, tai jungiu trackinimo sistemą, poto paprašius, mano Garminas suformuoja gpx, ką užkraunu failą į OSM ir atsidaręs žemėlapį (pagal taisykles) nubraižau trūkstamus kelius. vualia!
Žemėlapius galima atsisiųsti iš daugybės saitų, beti LT yra entuziastų, kurie suformuos LT žemėlapį kartą kas 1-2 savaites ir padarys jį pasiekiamą online (linką pateiksiu vėliau).

Whats for free, thats for me :)

Teisingas požiūris.
Daugiau taip mastančių būtų..
Vartotojo avataras
Bitutė

Standartinė vaicius » Rgp 24 2009 10:49

Dar vienas geras linkas OSM ir Garmin naudotojams:

http://www.raumbezug.eu/ag/internet/osmGarmin.htm
Vartotojo avataras
vaicius

Grįžti į OpenStreetMap